credit prima casa comision zero fara efort

Credite, comisioane, bănci, funcționari, drumuri… Pe câți dintre voi vă sperie cuvintele acestea? Și câți dintre voi aveți tendința să renunțați la un proces care pare complicat?

Pentru că am testat pe pielea noastră cum e să aplici pentru unul dintre produsele bancare, vrem să-ți venim în ajutor și să-ți punem la dispoziție instrumentele necesare pentru a solicita un credit Prima Casă, astfel încât să te poți muta mai repede in locuința pe care o dorești.

Să începem prin a face o scurtă trecere in revistă a acestui tip de credit.

Deși cei mai mulți dintre voi probabil știu deja, pentru cei care nu s-au interesat până acum, “Prima casă” este un program guvernamental al cărui obiectiv este să faciliteze accesul persoanelor fizice la achizitia sau construirea unei locuințe prin contractarea de credite garantate de stat.

În ceea ce privește suma maximă ce se poate obține pentru credite acordate în vederea achiziţionării unei locuinţe noi, aceasta este de 66.500 EUR în echivalent RON, iar documentele de recepţie la terminare a lucrărilor de construcţii trebuie să aiba cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat.

Care sunt criteriile de eligibilitate pentru a obține creditul Prima Casă:

-Trebuie să ai cetățenie română și rezidența în România

-Vârsta minima este de 18 ani; vârsta maximă la finalizarea creditului este de 70 de ani

-Venitul lunar net minim per aplicatie este de 1500 lei. Daca aplici cu un codebitor, venitul minim al fiecarui aplicant trebuie sa fie de 750 lei

-Minim 1 an vechime în muncă și minim 6 luni vechime la actualul angajator, fără întreruperi mai mari de o luna în ultimul an (condiții valabile și pentru codebitor, dacă este cazul)

-Poți să ai doar un codebitor, și acesta poate fi soț/soție, mamă/tată, fiu/fiică, frate/soră, matușă/unchi, frate/soră al/a parinților), nepoată/nepot (de unchi), iubit/iubită, bunică/bunic, nepoată/nepot (fiica/fiul copilului). Codebitorul trebuie să îndeplinească aceleași criterii de eligibilitate ca și tine în privința vârstei, vechimii și tipului de venit.

Pe ce perioadă se acordă?

Creditul Prima Casă se poate acorda pentru perioade cuprinse între 3 și 30 ani.

Cât este avansul?

-Este nevoie de un avans minim de doar 5% din pretul de achiziție a locuintei, dacă perioada creditului este de maxim 25 ani, sau de 10% dacă perioada creditului depășește 25 de ani.

Ce dobândă se aplică?

-2% + ROBOR 3M (3 luni)

Care sunt documentele necesare?

-Actul de identitate în original

-Actele de proprietate ale imobilului care va fi achiziționat: act de proprietate, cadastru, extras de carte funciara, intabulare (în copie, originalul fiind prezentat la notar). Unele bănci acceptă și extrasul de carte funciară pentru informare eliberat online, de pe site-ul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

-Actul/Actele de identitate ale proprietarului/proprietarilor imobilului ce va fi achiziționat (copie)

-Certificatul de performanță energetică a clădirii și a apartamentului, în original – noi avem clasa energetică A, datorită termoizolării cu vată minerala bazaltică si fațadelor ventilate.

-Antecontract de vânzare-cumpărare în formă autentică

-Declarație pe propria raspundere (format standard pus la dispozitie de către bancă sau notar) că: 1- Nu deții în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul sau soția nicio locuință, indiferent de modul și de momentul în care a fost dobandită sau, 2 – Deții în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul sau soția cel mult o locuință, dobândită prin orice alt mod decât prin Programul “Prima Casă”, în suprafață utilă mai mică de 50 m2.

 

Care este traseul optim de urmat din momentul în care te hotărăști să aplici, ca să nu depui eforturi prea mari, și să nu plătești comisioane? 

1. Ne cunoaștem, vizionăm apartamentele, îți răspundem la întrebări, începem împreună un drum pe parcursul căruia trebuie să știi că suntem un partener de încredere. Stabilim o înâlnire cu unul dintre colaboratorii noștri, brokeri de credite cu experiență, care îți vor oferi consultanță gratuită și îți vor spune care este suma de bani pe care o poți contracta, îți vor explica exact cum se va desfășura procesul de creditare și te vor ajuta să întocmești dosarul de creditare.

2. După ce ai aflat care este suma maximă care îți poate fi acordată, revedem apartamentele care ți-au plăcut și încheiem un act de rezervare. La acest moment ai nevoie de actul de identitate și de suma necesară pentru plata rezervării.

3. După încheierea rezervării urmează semnarea antecontractului, sau promisiunii bilaterale de vânzare-cumpărare. Acest act se semnează la notariat și cu această ocazie se achită avansul, care reprezintă diferența până la 5% din valoarea apartamentului. Cu alte cuvinte, rezervarea este inclusă in avans. Plățile se fac prin transfer bancar, in lei, la cursul euro valabil în ziua efectuării plății.

4. Cu toate actele necesare, se depune dosarul la bancă. Este foarte important ca dosarul să conțină toate documentele obligatorii, actele să nu fie expirate, copiile să fie clare și cererile să fie completate corect. Urmează ca dosarul să fie verificat și transmis online către Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM, pe scurt, FNGCIMM. Dosarele se analizează în funcție de data trimiterii dosarului de la bancă, numărul solicitării fiind generat automat când aceasta este încărcată în aplicația FNGCIMM. După decizia pozitivă a băncii, urmează semnarea contractelor.

5. Vei semna Contractul de credit și garantare la bancă și contractul de vânzare – cumpărare la notariat. Ulterior, după încheierea de intabulare prin care se înscrie la Cartea Funciară dreptul de proprietate în favoarea clientului și ipoteca în favoarea băncii și a Ministerului Finanțelor Publice, se va face transferul banilor iar tu te poți muta în noua ta casă. Felicitări!

Dacă ești în căutarea unei locuințe si vrei să aplici pentru un credit Prima Casă, hai să stabilim o întâlnire, avem un program flexibil 🙂

Alocarea fondurilor pentru Prima Casă a început deja, programul având prevăzut un plafon de două miliarde de lei pentru 2019, redus cu jumătate de miliard de lei față de 2018. Grăbește-te!

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

METROPOLITAN RESIDENCE

A NEW WAY OF LIVING

Disclaimer: Materialele prezentate pe website au rol exclusiv de prezentare și nu constituie parte dintr-un contract sau dintr-o ofertă. Dezvoltatorul își rezervă dreptul de a face modificări pe parcursul dezvoltării proiectului fară un anunț prealabil. Informațiile detaliate, vizionările și contractarea se realizează numai prin reprezentanții autorizați ai Dezvoltatorului.

 

© Metropolitan residence. Politica de confidentialitate